U bent hier:

Webinar 'Teken je gesprek' - voorjaar 2024

Tijdens deze online lezing wordt het ontstaan van de methode en de uitgangspunten besproken. Er wordt ingezoomd op de basishouding die nodig is om succesvol met teken je gesprek te werken. Je maakt kennis met de verschillende sjablonen die inzetbaar zijn rondom gedrag en denken. Aan de hand van verschillende casussen (in gesprek met een leerling en in gesprek met een professional) worden jullie meegenomen in de werkwijze van Teken je gesprek. Aan het eind gaan jullie ook zelf tekenen met het sjabloon succes vieren. 

Masterclass
De Masterclass 'Teken je Gesprek - over werkhouding' vormt een goede opvolging en verdieping op dit webinar. Het wordt gehouden op 13 september. Klik hier om de masterclass te bekijken.

Doelgroep:
Teken je gesprek® is geschikt voor iedereen die gesprekken voert met kinderen, pubers en volwassenen/professionals. Je bent werkzaam in het onderwijs (PO/VO/MBO/HBO) of in de (jeugd)zorg. Teken je gesprek kan goed ingezet worden als je werkt als gedragsspecialist, remedial teacher, coach, intern begeleider, beeldcoach, begeleider hoogbegaafdheid, leerkracht, orthopedagoog, mentor en ambulant begeleiders. 

Docent: Annemarie Laseur
Annemarie Laseur heeft als leerkracht, intern begeleider en remedial teacher ruime ervaring in het onderwijs. Na het behalen van haar Master SEN diploma in 2012 heeft ze haar eigen RT-praktijk opgericht. Omdat leerproblemen vaak hand in hand gaan met sociaal emotionele problemen is ze zich verder gaan specialisten in (kinder)coaching. Sinds 2014 werkt ze met Teken je gesprek® en ze is er trots op dat ze sinds 2016 trainer Teken je gesprek® is en deze werkwijze verder mag uitdragen. Op dit moment begeleidt ze kinderen in het PO met uiteenlopende hulpvragen. Daarnaast begeleidt ze scholen met de implementatie rondom lezen en taal. Daarbij komt ze ook regelmatig in klassen en reflecteert ze met leerkrachten. Ook daarbij wordt veelvuldig teken je gesprek ingezet en levert dat verrassende inzichten op. 

Datum:
woensdag 5 juni 2024 van 19:30 tot 21:00 online.

Accreditatiepunten:
In het kader van de LBRT herregistratie zijn 2 accreditatiepunten toegekend bij volledige deelname aan dit webinar.

Locatie:
Online via WebinarGeek. Het is mogelijk dit webinar achteraf terug te kijken.

Kosten:
€ 35,- | leden krijgen € 12.50 korting en betalen € 22.50.
Nog geen lid? Klik hier om lid te worden. Vaak haal je de kosten van een lidmaatschap er met 1 cursus al uit.

Aanvullende Informatie:
"Teken je gesprek®" is een interactieve, visuele gespreksmethode voor begeleiders van kinderen (vanaf ongeveer zeven jaar), jongeren en volwassenen. De methode is ontwikkeld door Adinda de Vreede en inmiddels zijn er drie boeken verschenen, Teken je gesprek over gedachten, Teken je gesprek over gedrag en Teken je gesprek over werkhouding. 

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar: bureau@lbrt.nl