Nieuws

In Memoriam
dinsdag 29 december 2020

Geschokt en verdrietig ontvingen we het bericht dat ons gewaardeerde en actieve lid Daphne van de Werken op 38-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Lees meer
SCHOOLKRACHT -subsidieregeling voor scholen-aanvragen voor 15 januari 2021
donderdag 17 december 2020

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de onderwijskwaliteit. Schoolleiders en leraren vinden niet altijd tijd, budget en focus om verander- en verbeterideeën uit te werken en/of uit te voeren. Voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit kan met deze subsidie bijvoorbeeld een remedial teacher ingezet worden voor het verbeteren van onderwijskwaliteit of kansen (on)gelijkheid.

Voorbeelden van doelen waar een remedial teacher voor ingezet kan worden:

• Werken aan kansen(on)gelijkheid

Lees meer
Volledige lockdown tot 19 januari
maandag 14 december 2020

Update 14 december

Vanavond is een volledige lockdown aangekondigd. Per woensdag 16 december sluiten de basisscholen en middelbare scholen tot 19 januari 2021.

De LBRT adviseert:

-De maatregelen en aanbevelingen van de Rijksoverheid en het RIVM op te volgen.

-De remedial teaching online aan te bieden.

-Uitzonderingen zijn mogelijk voor kwetsbare leerlingen en de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben.

Lees meer
Interesse voor Intervisie en inventarisatie Intervisie
vrijdag 27 november 2020

Enkele jaren geleden hebben we intervisie met groepen RT’ers onder de aandacht gebracht. De LBRT hecht grote waarde in “van en met elkaar leren”. Voor het bijwonen van intervisiebijeenkomsten, casuïstiek, artikelen, boeken of nieuwe materialen inbrengen in de groep worden daarom ook accreditatiepunten toegekend.

Lees meer