Nieuws

TIP! Prisma woordenboeken in het onderwijs (VO/MBO)
maandag 27 juni 2022

Unieboek Spectrum, de uitgever van Prisma woordenboeken, doet onderzoek naar de wensen van remedial teachers en docenten als het gaat om de rol van (digitale) woordenboeken in het onderwijs. Doe je mee aan het onderzoek (7-10 min) dan ontvang je gratis een jaar toegang tot een digitaal woordenboek naar keuze. Het onderzoek kun je hier doen.

Lees meer
Vacature Financieel en administratief medewerker voor de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT)
dinsdag 07 juni 2022

Gezocht: enthousiaste en slagvaardige parttime Financieel en Administratief medewerker voor gemiddeld 16 tot 20 uur per week

De LBRT is de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers, opgericht om remedial teachers te ondersteunen bij hun werk. We verzorgen opleidingen bij de LBRT Academie, geven een tijdschrift uit, beantwoorden vragen van leden en zijn verantwoordelijk voor de LBRT Kwaliteitsregistratie. 

Lees meer
De LBRT Academie organiseert MASTERCLASS 'FAALANGST & REKENEN', start op vrijdag 13 mei
dinsdag 12 april 2022

 

Rekenen en faalangst gaan vaak samen. In deze masterclass legt rekenpedagoog Drs. Ingrid Wensveen uit welke complexe hersenfuncties een rol spelen bij rekenen en faalangst. Bij rekenproblemen is het misschien wel de grootste uitdaging je leerling nieuwsgierig te krijgen zodat rekenen als een uitdagend puzzeltje wordt gezien in plaats van een confrontatie. Hoe creëer je perspectief zodat je leerling open en onbevangen aan een rekenopdracht begint en weer plezier ervaart?

Lees meer