Nieuws

RT materiaal aangeboden
dinsdag 06 juli 2021

VAN LBRT LEDEN voor LBRT LEDEN:

Omdat ik eerst veel RT werk deed, maar nu voornamelijk als orthopedagoog werk heb ik heel erg veel RT materialen om weg te geven of voor een (klein) bedrag over te nemen. Denk aan mappen vol met werkbladen, boeken mbt didactiek, lezen, spellen en rekenen. Methodes en heel veel leesboekjes (oude VLL, maar ook Zoeklicht (voor kinderen met dyslexie) en ongeveer 80 leesleeuw boekjes (start t/m plus). Heb je interesse, kom dan vooral langs in Leiden om alles te bekijken.

 

Birgit Jaarsma

Lees meer
Aanbod RT Materiaal
donderdag 24 juni 2021

Omdat ik eind dit schooljaar ga stoppen als Rter in Breda, wil ik graag een aantal materialen geven aan geïnteresseerden; hopende jullie ermee een plezier te doen. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Bij deze een overzicht van de belangrijkste (en omvangrijkste) :

SOVA:

Train de trainer

Tim en Flapoor

Video Interactie begeleding

 

Engels:

Fik

Oxford prgramma

 

Lezen/spelling /taal:

Leeslijn zowel oude (dunne boekjes) als nieuwe versie (met harde kaft)

Lees meer
LBRT Online Congres / Bouwen aan Onderwijskansen! 24-09-2021
woensdag 23 juni 2021

 

De LBRT organiseert op 24 september een online congres ter ere van haar 30-jarige jubileum. Het unieke en veelzijdige programma is bedoeld voor remedial teachers, leraren, schoolleiders, bestuurders. Het programma omvat een brede keuze aan sessies, met o.a. keynotes van Mark Mieras, Noelle Pameijer etc. Er worden concrete handvatten voor de  onderwijspraktijk gepresenteerd. Wilt u meer informatie stuur dan een mail naar: bureau@lbrt.nl.

Lees meer
De nieuwe editie van het Tijdschrift voor Remedial Teaching is uit
woensdag 23 juni 2021

Er is weer een nieuwe editie uit van Tijdschrift voor Remedial Teaching. Een uitgave vol prachtige artikelen over onder andere het belang van schaken als denksport in rekenonderwijs. Aandacht voor de identiteitsontwikkeling van hoogbegaafde adolescenten en passend onderwijs binnen het MBO. En uiteraard ook aandacht voor het komende schooljaar dat in aantocht is... Ook een uitgave ontvangen? Word abonnee of lid van de LBRT en stuur een mail naar bureau@lbrt.nl. Doe het nu, dan ontvang je deze editie van TvRT snel op de mat.

Lees meer
Wegens succes herhaald
dinsdag 15 juni 2021

Op 6 en 20 november zal de cursus Opstellen van een onderzoeksverslag en handelingsplan opnieuw worden georganiseerd.

Pas als je gedegen en vooral beargumenteerd onderzoek gedaan hebt, ben je in staat adviezen te geven aan ouders en leerkrachten en je aanpak in de begeleiding met leerlingen te optimaliseren.

Een goed onderzoek en handelingsplan start met op de juiste manier beginnen, kiezen welke onderzoeksinstrumenten je inzet en goede onderzoeksvragen opstellen. Deze cursus geeft je antwoord op al deze vragen. Upgrade je kwaliteiten en geef je snel op! Want vol is vol!

Lees meer
Erkend leerbedrijf en stages
vrijdag 28 mei 2021

Eerder hebben we al gemeld dat de LBRT erkend is als leerbedrijf en dat Mick Coppoolse bij ons een stage loopt op het gebied van bedrijfsadministratie. Vanaf mei biedt de LBRT ook gelegenheid aan HBO-studenten en universitaire studenten om stage te lopen. De eerste HBO-stagiaire, Naomi Bruins, is deze week gestart. Zij gaat onderzoek doen naar de positionering van remedial teachers bij scholen en samenwerkingsverbanden en op welke manier de positionering van de RT versterkt kan worden.

Lees meer