Nieuws

Vacature Orthopedagoog/Remedial Teacher regio 's-Gravenhage
maandag 15 februari 2021

Orthopedagogisch praktijk SWITCH groeit ! Wij zijn Een kleinschalige praktijk in de regio ’s-Gravenhage die het belang van samenwerken met ouders en school belangrijk vindt. We richten ons op het ondersteunen van kinderen met leerproblemen- en stoornissen in de leeftijd tot 14 jaar. Voor meer informatie over onze diensten kun je kijken op onze website www.samensterkinleren.com Wij zoeken Per direct een WO opgeleide beginnende orthopedagoog (ZZP-er of freelancer) of een ervaren remedial teacher.

Lees meer
BERICHT OVER TOETSEN DYSLEXIE in het kader van coronaperiode
dinsdag 09 februari 2021

Het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie heeft centrale berichtgeving opgesteld over de begeleiding van leerlingen met leesproblemen en dyslexie in de corona-periode. De informatie betreft richtlijnen en adviezen voor de invulling van toetsing, begeleiding en ondersteuning van deze leerlingen in voorjaar 2021.

Lees meer
Opening basisonderwijs 8 februari, Richtlijnen en LBRT advies
donderdag 04 februari 2021

*De volledige lockdown is verlengd. VO blijft gesloten tot begin maart. VO leerlingen houden onderling 1,5 meter afstand.

*Het basisonderwijs gaat volledig open op 8 februari met o.a. de richtlijnen:

-Onderwijzend personeel kan een mondkapje of face-shield dragen.

-Onderwijzend personeel houdt onderling 1,5 meter afstand.

-Externe professionals (als remedial teachers of logopedisten) worden in scholen alleen toegelaten indien noodzakelijk.

Lees meer
Update Coronamaatregelen 2 februari
dinsdag 02 februari 2021

*Het voorgezet onderwijs blijft in ieder geval gesloten tot 1 maart. De school blijft wel open voor o.a. examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. De leerlingen houden onderling 1,5 meter afstand.

*Het basisonderwijs gaat volledig open op 8 februari. Morgen worden de aanvullende maatregelen om het risico te beperken gepubliceerd door het ministerie van OCW. Als de details daarvan bekend zijn volgt ook het LBRT advies aan de leden.

Lees meer
Leer ze lezen - gratis download
donderdag 28 januari 2021

In het boek Leer ze lezen van Didactief Onderzoek zijn praktische inzichten uit internationaal onderzoek voor leraren in het basisonderwijs bijeengebracht. Leesonderzoekers Amos van Gelderen, Kees de Glopper en Roel van Steensel selecteerden 23 artikelen die leraren en schoolleiders uit het basisonderwijs helpen bij het verzorgen van goed leesonderwijs. Leer ze lezen bestrijkt het hele palet van ontluikende geletterdheid tot en met tekstbegrip en geeft uitsluitsel over het belang van onder meer leesmotivatie, leesstrategieën en thematisch leesonderwijs.

Lees meer