Nieuws

'Teken de Petitie' - ook door RT'ers
zondag 11 juni 2017

Het PO-front – een uniek en breed samenwerkingsverband van leraren, ondersteunend personeel, directeuren en schoolbesturen – roept op tot actie. En die actie wordt zeker ook vanuit de LBRT gesteund.

Wil je ook tekenen? Ga naar POfront/petitie

 

Lees meer
Gezocht: LBRT-ambassadeurs
vrijdag 05 mei 2017

Ben je lid van de LBRT, draag je de vereniging een warm hart toe en wil je dat uitdragen naar buiten?  Dan ben jij straks wellicht één van de LBRT-ambassadeurs.

Lees meer
Lerarenbeurs: ook voor Remedial Teachers
maandag 27 maart 2017

Remedial teachers kunnen de lerarenbeurs aanvragen!

Vanaf dit jaar is de lerarenbeurs beschikbaar voor remedial teachers. Tot nu toe was dit niet mogelijk voor diegenen, die niet voor de klas stonden en enkel RT-activiteiten verrichtten. Met ingang van 2017 is de regeling echter verruimd. De LBRT heeft navraag gedaan bij DUO over deze versoepeling. DUO antwoordt het volgende:

Lees meer
TvRT 1 2017 Eerste uitgave met boeiende informatie voor de remedial teacher!
maandag 12 december 2016

Deze eerste uitgave van TvRT 2017 aandacht voor het voeren van leesgesprekken. Een interview met de auteurs van het genomineerde Handboek leren Leren. Een kritische Anna Bosman samen met co-auteurs over de Cito toets groep 5 'oversplitsend rekenen'. En aandacht voor het nieuwe Rekensprint Basis. Kortom; weer een Tijdschrift vol met achtergrond informatie voor de remedial teacher.

Lees meer