Nieuws

BEST PRACTICE VAN DE WEEK: LEONTINE LE BLANC met ZOOM
woensdag 25 maart 2020

Iedere week delen we hier een positieve ervaring van een LBRT lid in online remedial teaching. Deze week Leontine le Blanc die haar spellingles via Zoom toelicht. 

“De leerkrachten laten mij weten welke spellingcategorieën tot nu toe zijn aangeboden, welke spellingcategorieën extra herhaling nodig hebben. Vanuit die input neem ik filmpjes op als instructie voor de leerlingen.

Afgelopen week heb ik geleerd om met het programma Zoom te werken en daar maak ik nu alle filmpjes in. Hierbij kan ik mijn scherm delen zodat de visuele ondersteuning beter zichtbaar is.

Lees meer
maandag 23 maart 2020

Word lid en geniet van het ledenvoordeel dat de LBRT te bieden heeft voor maar 85 euro (ipv 118,-)! Direct profijt van:

  • Speciale acties die LBRT samen met partners organiseert voor ondersteuning van online begeleiding.

Lees meer
Speciaal voor LBRT Leden Tool voor Executieve functies
zaterdag 21 maart 2020

Wil je als LBRT lid jouw leerlingen in deze tijd van (beeld-)bellen een digitale cognitieve training aanbieden, dan hebben we iets moois voor je. LerendBrein biedt je de mogelijkheid om voor slechts 1 euro tot 1 oktober 2020 toegang te krijgen tot de e-learning die jou opleidt om gecertificeerd MyCognition Coach te worden. (normale prijs 129 euro).

Lees meer
Speciaal voor LBRT leden Gratis Hyboek
woensdag 18 maart 2020

Uitgeverij Bontekoe biedt leden van de LBRT ter ondersteuning in het bieden van onderwijs op afstand, een gratis HYboek abonnement aan met drie lezerspasjes (normaal 49 euro). 

Lees meer
maandag 16 maart 2020

De LBRT heeft op de website een forum opengesteld, waarin veelgestelde vragen beantwoord worden. Hierop kunnen ook nieuwe vragen, opmerkingen, ideeën gedeeld worden die te maken hebben met de ontwikkelingen m.b.t. het Corona-virus. De LBRT wil hiermee een supportcommunity creëren, waar leden, abonnees met vragen of problemen elkaar kunnen helpen. Uiteraard geven wij als LBRT zoveel mogelijk advies en houden wij jullie op de hoogte.

Discussier mee! Klik hier om het FORUM in te zien. 

Lees meer
zondag 15 maart 2020

Zoals in het persbericht van vandaag aangekondigd sluiten alle scholen tot 6 april a.s. als maatregel tegen het coronavirus. Dit heeft impact en consequenties voor al onze leden en met name voor de zelfstandig werkende remedial teachers en roept waarschijnlijk veel vragen op. In de loop van maandag 16 maart geven we antwoord op veelgestelde vragen. Heb je vragen die je wil stellen, of juist oplossingen die je wil delen? Meld het ons dan via bureau@lbrt.nl

Lees meer