Nieuws

Vacature remedial teacher - Huizen
donderdag 24 juni 2021

Praktijk TEL in Huizen is per direct op zoek naar ondersteuning van het multidisciplinaire team van begeleiders. Wij zoeken een remedial teacher, die pedagogisch-didactische hulp op maat kan bieden aan basisschoolleerlingen en eventueel middelbare scholieren. Het gaat om leerlingen die door een bepaald leer- en/of gedragsprobleem lager dan gemiddeld scoren, leerlingen die tijdelijk een steun in de rug nodig hebben, maar het kan ook leerlingen betreffen die hoger dan gemiddeld presteren.

Lees meer
LBRT Online Congres / Bouwen aan Onderwijskansen! 24-09-2021
woensdag 23 juni 2021

 

De LBRT organiseert op 24 september een online congres ter ere van haar 30-jarige jubileum. Het unieke en veelzijdige programma is bedoeld voor remedial teachers, leraren, schoolleiders, bestuurders. Het programma omvat een brede keuze aan sessies, met o.a. keynotes van Mark Mieras, Noelle Pameijer etc. Er worden concrete handvatten voor de  onderwijspraktijk gepresenteerd. Wilt u meer informatie stuur dan een mail naar: bureau@lbrt.nl.

Lees meer
Erkend leerbedrijf en stages
vrijdag 28 mei 2021

Eerder hebben we al gemeld dat de LBRT erkend is als leerbedrijf en dat Mick Coppoolse bij ons een stage loopt op het gebied van bedrijfsadministratie. Vanaf mei biedt de LBRT ook gelegenheid aan HBO-studenten en universitaire studenten om stage te lopen. De eerste HBO-stagiaire, Naomi Bruins, is deze week gestart. Zij gaat onderzoek doen naar de positionering van remedial teachers bij scholen en samenwerkingsverbanden en op welke manier de positionering van de RT versterkt kan worden.

Lees meer
Dyslexie Centraal GRATIS intervisie VO
vrijdag 28 mei 2021

Speciaal voor VO: Hoe kun je leerlingen met lees- en/of spellingproblemen of dyslexie goed ondersteunen in het voortgezet onderwijs? En hoe pakken andere scholen dat aan? Wil je hier op school mee aan de slag? Dan zijn de intervisiebijeenkomsten leerzaam om aan deel te nemen.

Lees meer
SAVE THE DATE!
vrijdag 28 mei 2021

De LBRT viert het dertig jarig bestaan met een online jubileumcongres op vrijdag 24 september van 13 – 18 uur. DE LBRT organiseert: BOUWEN AAN ONDERWIJSKANSEN. Houd je agenda dus vrij, het belooft een boeiend congres met interessante sprekers en activiteiten te worden!

Lees meer
Rekenspel in RT begeleiding door Anneke Noteboom – woensdag 26 mei om 19.30 uur
vrijdag 21 mei 2021

Spellen zijn niet meer weg te denken uit het reken-wiskundeonderwijs. Naast dat ze leerlingen motiveren, de ontwikkeling van de executieve vaardigheden stimuleren en een eigen manier van oefenen, denken en leren bieden, zien we dat ze voor de leerling, leraar en remedial teacher van grote rekeninhoudelijke en vakdidactische waarde kunnen zijn. In dit webinar komen geschikte rekenspellen aan de orde en hoe spellen je rekenondersteuning en het leren van kinderen kunnen versterken en wat daarvoor nodig is.

Lees meer