Nieuws

Vacature Financieel en administratief medewerker voor de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT)
woensdag 01 februari 2023

Gezocht: enthousiaste en slagvaardige parttime Financieel en Administratief medewerker voor gemiddeld 16 tot 20 uur per week

De LBRT is de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers, opgericht om remedial teachers te ondersteunen bij hun werk. We verzorgen opleidingen bij de LBRT Academie, geven een tijdschrift uit, beantwoorden vragen van leden en zijn verantwoordelijk voor de LBRT Kwaliteitsregistratie. 

Lees meer
NOT proefsessie begrijpend lezen
maandag 30 januari 2023

De proefsessie van de LBRT op de NOT 2023 'Begrijpend lezen in de RT Praktijk' door Annemarie Laseur was een succes!

Vele leden hebben gevraagd of er een opleiding begrijpend lezen toegevoegd kan worden aan de LBRT Academie. We hebben Annemarie Laseur bereid gevonden een masterclass voor ons te verzorgen. Houd voor de planning de agenda en de nieuwsbrief in de gaten.

Lees meer
Nationale voorleesdagen
donderdag 19 januari 2023

In tijdschrift nummer komt een zeer interessant artikel over kleuters en verhaalbegrip! Het belang van lezen begint al vroeg. Start daarom je les met een verhaal! De nationale voorleesdagen 2023 zijn van 25 januari t/m 4 februari. Het prentenboek van het jaar is Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Kijk op kinderboeken.nl voor de top 10 prentenboeken!

Lees meer
Cursus 'Lezen, spelling & dyslexie' - start 16 februari 2023
woensdag 18 januari 2023

Hoe kan ik kinderen met (ernstige) lees- en/of spellingsproblemen goed begeleiden als RT’er?

Dat leer je in de cursus ‘Lezen, spelling & dyslexie’

In deze cursus staan lezen, spelling en dyslexie centraal. Er wordt uitgebreid ingegaan op recente ontwikkelingen, het signaleren en diagnosticeren van leerlingen met (ernstige) lees- en/of spellingproblemen, het opzetten van een handelingsplan en het begeleiden van deze leerlingen.

Na het afronden van deze cursus weet jij:

Lees meer