Coronavirus

Body: 

De LBRT werkt momenteel hard om regio’s en opleiders van cursussen te ondersteunen bij het wel of niet door laten gaan van hun activiteiten en de communicatie daaromtrent. Hierbij volgen we de richtlijnen van de RIVM en de Rijksoverheid. De LBRT adviseert haar leden eveneens de richtlijnen van RIVM, GGD en Rijksoverheid te volgen.  Vanaf deze plek zullen we steeds nieuwe informatie toevoegen, die voor de zelfstandige remedial teachers van belang is in het kader van de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast adviseren we gebruik te maken van intervisiegroepen voor het uitwisselen van informatie, het stellen van vragen en het delen van oplossingen met elkaar voor en over de ontstane situatie.

Informatie over het doorgaan en afgelastingen van cursussen, regiobijeenkomsten en de ALV vind je in de agenda op onze website. Lees meer

Remedial Teacher bij u in de buurt?

Body: 

De LBRT heeft een netwerk van remedial teachers. Er is dus altijd wel een remedial teacher bij u in de buurt. Wij hebben voor u een overzichtspagina gemaakt waarbij u op basis van postcode de geregistreerde RT'er kunt selecteren. 

Zoekt u een RT'er? 

 

 

PERSBERICHT, Bunnik 13 mei 2022

Remedial teacher dient fundamentele rol te krijgen in Masterplan Wiersma

Neem NU een abonnement op TvRT. Je ontvangt de eerste twee tijdschriften van 2022 digitaal en maakt kans op het boek Autisme? Samen sterker in de klas. Schrijf je daarom snel in als lid of abonnee bij de LBRT. 

Stuur een mail naar bureau@lbrt.nl o.v.v:lezersactie22. 

Jaargang 30/22_2

Tijdschrift nummer 2 is uit! Met daarin aandacht voor veel interessante onderwerpen zoals:

Pedagogische tekst, hoogbegaafdheid, prikkelverwerking, de eigen praktijk en nog veel meer. 

Neem daarom NU een abonnement op TvRT. Je ontvangt de eerste twee tijdschriften van 2022 digitaal en maakt kans op het boek Autisme? Samen sterker in de klas. Schrijf je daarom snel in als lid of abonnee bij de LBRT. 

Stuur een mail naar bureau@lbrt.nl o.v.v:lezersactie22. 

We hebben jullie al eerder gewezen op de site van Dyslexie Centraal. Maar hier vind je ook informatie over de inrichting PO Ondersteuningsniveau 3


Gratis proeflicentie  en webinar Bareka en Rekensprint Online voor LBRT leden tot 1 november a.s.!
 

 

Rekenen en faalangst gaan vaak samen. In deze masterclass legt rekenpedagoog Drs. Ingrid Wensveen uit welke complexe hersenfuncties een rol spelen bij rekenen en faalangst. Bij rekenproblemen is het misschien wel de grootste uitdaging je leerling nieuwsgierig te krijgen zodat rekenen als een uitdagend puzzeltje wordt gezien in plaats van een confrontatie. Hoe creëer je perspectief zodat je leerling open en onbevangen aan een rekenopdracht begint en weer plezier ervaart?

 

Je hebt een droom, ambitie en wil graag een eigen remedial teaching praktijk starten, Daar komt heel wat bij kijken. Daarom speciaal voor jou deze cursus.

Inhoud:

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarvan drie online en één intervisie bijeenkomst in Bunnik.

Eerste bijeenkomst (online): Privacy en AVG

Tweede bijeenkomst (online) : Administratie

Derde bijeenkomst (online): De startende rt’er

De intervisie bijeenkomst (in Bunnik)

Waarom deze cursus?

Volgende week verschijnt er weer een interessante uitgave van Tijdschrift voor Remedial Teaching. Met zeer diverse onderwerpen zoals formatief toetsen, pedagogisch vakmanschap en de resultaten van een onderzoek naar het zelfbeeld van basisschool leerlingen.

Word lid of abonnee en ontvang deze uitgave en natuurlijk de komende nummers direct bij je in de bus!!!

Stuur een mail naar bureau@lbrt.nl en meld je aan!