Coronavirus

Body: 

De LBRT werkt momenteel hard om regio’s en opleiders van cursussen te ondersteunen bij het wel of niet door laten gaan van hun activiteiten en de communicatie daaromtrent. Hierbij volgen we de richtlijnen van de RIVM en de Rijksoverheid. De LBRT adviseert haar leden eveneens de richtlijnen van RIVM, GGD en Rijksoverheid te volgen.  Vanaf deze plek zullen we steeds nieuwe informatie toevoegen, die voor de zelfstandige remedial teachers van belang is in het kader van de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast adviseren we gebruik te maken van intervisiegroepen voor het uitwisselen van informatie, het stellen van vragen en het delen van oplossingen met elkaar voor en over de ontstane situatie.

Informatie over het doorgaan en afgelastingen van cursussen, regiobijeenkomsten en de ALV vind je in de agenda op onze website. Lees meer

Remedial Teacher bij u in de buurt?

Body: 

De LBRT heeft een netwerk van remedial teachers. Er is dus altijd wel een remedial teacher bij u in de buurt. Wij hebben voor u een overzichtspagina gemaakt waarbij u op basis van postcode de geregistreerde RT'er kunt selecteren. 

Zoekt u een RT'er? 

 

 

Jaargang 30/22_4

Tijdschrift nummer 4 is uit. Een uitgave met interessante onderwerpen.

  • Van een casestudie naar thuiszittende leerlingen 
  • Top-down begeleiding van cognitief talentvolle leerlingen  
  • Taalkunde als opmaat naar bewuste taalvaardigheid en veel meer achtergrondinformatie.
  • Leren lezen met begrip: integraal,interactief en met instructie
  • Eye-tracking in het leesonderwijs
  • CITO leerling in beeld! 

Word lid of abonneer je en ontvang deze uitgave digitaal ? Stuur een mail naar bureau@lbrt.nl.

Tijdschrift nummer 4 is uit. Een uitgave met interessante onderwerpen. Van een casestudie naar thuiszittende leerlingen . Top-down begeleiding van cognitief talentvolle leerlingen , Taalkunde als opmaat naar bewuste taalvaardigheid en veel meer achtergrondinformatie. Word lid of abonneer je en ontvang deze uitgave digitaal ? Stuur een mail naar bureau@lbrt.nl.

Yuverta Gouda is op zoek naar een remedial teacher. Yuverta is een VMBO school met ongeveer vijfhonderd leerlingen. De leerwegen basis, kader en gemengde leerweg worden hier onderwezen. Aantal uur: in overleg. Duur van het contract: één jaar. De school ligt op drie minuten loopafstand van het station. Interesse? Neem contact op met Marion Visser. E-mail: m.stuij@yuverta.nl

LBRT ACADEMIE organiseert: Masterclass 'Faalangst & rekenen' door Ingrid Wensveen
woensdagen 21 en 28 september 2022 10-13 uur

https://balansdigitaal.nl/kennisbank/onderwijs/onderwijs-ervaringsverhalen-en-vlogs/ook-een-leerkracht-heeft-ondersteuning-nodig/

Onlangs verschenen in Balans Magazine. Een gastcolumn van Marion Vliegenthart meet daarin aandacht voor de remedial teacher op scholen. Lees mee!

 LEES-, SPELLING-, DYSLEXIE- EN/OF REKENBELEID 
 

LBRT ACADEMIE SEPTEMBERAANBOD

Wil je dit najaar nog meer vooruit als onderwijsprofessional? Schaaf jouw competenties bij, train je vaardigheden en leer met anderen. Schrijf je in voor onze LBRT Academie. Een breed aanbod speciaal gericht op de professionele begeleiding van leerlingen. 

 

Klik hier voor het septemberaanbod: 

  • Masterclass Faalangst en Rekenen

https://www.lbrt.nl/agenda/masterclass-faalangst-en-rekenen

WORD IN JULI OF AUGUSTUS LBRT LID (https://www.lbrt.nl/lidmaatschappen-overzicht) en ontvang het boek: De gelukkige leraar! Een boek dat boordevol staat met tips om beter om te gaan met je tijd en goed te leren plannen. Daarnaast bevat het openhartige interviews met onderwijscollega’s, die hun ervaringen graag met je delen. Precies daar waar de LBRT voor staat.