Coronavirus

Body: 

De LBRT werkt momenteel hard om regio’s en opleiders van cursussen te ondersteunen bij het wel of niet door laten gaan van hun activiteiten en de communicatie daaromtrent. Hierbij volgen we de richtlijnen van de RIVM en de Rijksoverheid. De LBRT adviseert haar leden eveneens de richtlijnen van RIVM, GGD en Rijksoverheid te volgen.  Vanaf deze plek zullen we steeds nieuwe informatie toevoegen, die voor de zelfstandige remedial teachers van belang is in het kader van de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast adviseren we gebruik te maken van intervisiegroepen voor het uitwisselen van informatie, het stellen van vragen en het delen van oplossingen met elkaar voor en over de ontstane situatie.

Informatie over het doorgaan en afgelastingen van cursussen, regiobijeenkomsten en de ALV vind je in de agenda op onze website. Lees meer

Remedial Teacher bij u in de buurt?

Body: 

De LBRT heeft een netwerk van remedial teachers. Er is dus altijd wel een remedial teacher bij u in de buurt. Wij hebben voor u een overzichtspagina gemaakt waarbij u op basis van postcode de geregistreerde RT'er kunt selecteren. 

Zoekt u een RT'er? 

 

 

VAN LBRT LEDEN voor LBRT LEDEN:

Omdat ik eerst veel RT werk deed, maar nu voornamelijk als orthopedagoog werk heb ik heel erg veel RT materialen om weg te geven of voor een (klein) bedrag over te nemen. Denk aan mappen vol met werkbladen, boeken mbt didactiek, lezen, spellen en rekenen. Methodes en heel veel leesboekjes (oude VLL, maar ook Zoeklicht (voor kinderen met dyslexie) en ongeveer 80 leesleeuw boekjes (start t/m plus). Heb je interesse, kom dan vooral langs in Leiden om alles te bekijken.

 

Birgit Jaarsma

Er is weer een nieuwe editie uit van Tijdschrift voor Remedial Teaching. Een uitgave vol prachtige artikelen over onder andere het belang van schaken als denksport in rekenonderwijs. Aandacht voor de identiteitsontwikkeling van hoogbegaafde adolescenten en passend onderwijs binnen het MBO. En uiteraard ook aandacht voor het komende schooljaar dat in aantocht is... Ook een uitgave ontvangen? Word abonnee of lid van de LBRT en stuur een mail naar bureau@lbrt.nl. Doe het nu, dan ontvang je deze editie van TvRT snel op de mat.

Op 6 en 20 november zal de cursus Opstellen van een onderzoeksverslag en handelingsplan opnieuw worden georganiseerd.

Pas als je gedegen en vooral beargumenteerd onderzoek gedaan hebt, ben je in staat adviezen te geven aan ouders en leerkrachten en je aanpak in de begeleiding met leerlingen te optimaliseren.

Een goed onderzoek en handelingsplan start met op de juiste manier beginnen, kiezen welke onderzoeksinstrumenten je inzet en goede onderzoeksvragen opstellen. Deze cursus geeft je antwoord op al deze vragen. Upgrade je kwaliteiten en geef je snel op! Want vol is vol!

Praktijk TEL in Huizen is per direct op zoek naar ondersteuning van het multidisciplinaire team van begeleiders. Wij zoeken een remedial teacher, die pedagogisch-didactische hulp op maat kan bieden aan basisschoolleerlingen en eventueel middelbare scholieren. Het gaat om leerlingen die door een bepaald leer- en/of gedragsprobleem lager dan gemiddeld scoren, leerlingen die tijdelijk een steun in de rug nodig hebben, maar het kan ook leerlingen betreffen die hoger dan gemiddeld presteren.

Omdat ik eind dit schooljaar ga stoppen als Rter in Breda, wil ik graag een aantal materialen geven aan geïnteresseerden; hopende jullie ermee een plezier te doen. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Bij deze een overzicht van de belangrijkste (en omvangrijkste) :

SOVA:

Train de trainer

Tim en Flapoor

Video Interactie begeleding

 

Engels:

Fik

Oxford prgramma

 

Lezen/spelling /taal:

Leeslijn zowel oude (dunne boekjes) als nieuwe versie (met harde kaft)

Persbericht: Bunnik juni 2021

De Remedial Teacher speelt belangrijke rol bij invulling Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

De Remedial Teacher heeft een belangrijke rol op de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs, dat is opgesteld om de leervertragingen in het onderwijs die door de coronapandemie zijn opgelopen in te halen. in het persbericht dat de LBRT heeft verzonden leest u hoe de remedial teacher echt van groot belang is bij de invulling van begeleiding op scholen. Meer weten? Neem gerust contact op met bureau@lbrt.nl

 

De LBRT organiseert op 24 september een online congres ter ere van haar 30-jarige jubileum. Het unieke en veelzijdige programma is bedoeld voor remedial teachers, leraren, schoolleiders, bestuurders. Het programma omvat een brede keuze aan sessies, met o.a. keynotes van Mark Mieras, Noelle Pameijer etc. Er worden concrete handvatten voor de  onderwijspraktijk gepresenteerd. Wilt u meer informatie stuur dan een mail naar: bureau@lbrt.nl.

Jaargang 29/2021_3

Er is weer een nieuwe editie uit van Tijdschrift voor Remedial Teaching. Met onder andere aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Passend onderwijs in het mbo
  • Identiteitsontwikkeling bij hoogbegaafde adolescenten
  • Onderzoek naar werkgeheugen en afleiders in de klas 
  • De rol van de remedial teacher in de preventie van ernstige lees- en spellingproblemen
  • Schaken in beweging: denksport draagt bij aan een goede rekenontwikkeling
  • Wat lezen we tijdens de vakantie
  • Een nieuw schooljaar in aantocht