Coronavirus

Body: 

De LBRT werkt momenteel hard om regio’s en opleiders van cursussen te ondersteunen bij het wel of niet door laten gaan van hun activiteiten en de communicatie daaromtrent. Hierbij volgen we de richtlijnen van de RIVM en de Rijksoverheid. De LBRT adviseert haar leden eveneens de richtlijnen van RIVM, GGD en Rijksoverheid te volgen.  Vanaf deze plek zullen we steeds nieuwe informatie toevoegen, die voor de zelfstandige remedial teachers van belang is in het kader van de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast adviseren we gebruik te maken van intervisiegroepen voor het uitwisselen van informatie, het stellen van vragen en het delen van oplossingen met elkaar voor en over de ontstane situatie.

Informatie over het doorgaan en afgelastingen van cursussen, regiobijeenkomsten en de ALV vind je in de agenda op onze website. Lees meer

Remedial Teacher bij u in de buurt?

Body: 

De LBRT heeft een netwerk van remedial teachers. Er is dus altijd wel een remedial teacher bij u in de buurt. Wij hebben voor u een overzichtspagina gemaakt waarbij u op basis van postcode de geregistreerde RT'er kunt selecteren. 

Zoekt u een RT'er? 

 

 

Geschokt en verdrietig ontvingen we het bericht dat ons gewaardeerde en actieve lid Daphne van de Werken op 38-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Vanaf 4 januari 2021 is de LBRT weer bereikbaar.

Orthopedagogisch praktijk SWITCH is een kleinschalige praktijk in de regio 's-Gravenhage die zich richt op het ondersteunen van kinderen met leerproblemen- en stoornissen tot 16 jaar. Voor meer informatie over onze diensten kun je kijken op onze website www.samensterkinleren.com 

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de onderwijskwaliteit. Schoolleiders en leraren vinden niet altijd tijd, budget en focus om verander- en verbeterideeën uit te werken en/of uit te voeren. Voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit kan met deze subsidie bijvoorbeeld een remedial teacher ingezet worden voor het verbeteren van onderwijskwaliteit of kansen (on)gelijkheid.

Voorbeelden van doelen waar een remedial teacher voor ingezet kan worden:

• Werken aan kansen(on)gelijkheid

Update 14 december

Vanavond is een volledige lockdown aangekondigd. Per woensdag 16 december sluiten de basisscholen en middelbare scholen tot 19 januari 2021.

De LBRT adviseert:

-De maatregelen en aanbevelingen van de Rijksoverheid en het RIVM op te volgen.

-De remedial teaching online aan te bieden.

-Uitzonderingen zijn mogelijk voor kwetsbare leerlingen en de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben.

Jaargang 28/2020_5

  • Het laatste Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 5 kent de volgende onderwerpen:
  • Succesfactoren voor taal leren bij anderstalige kinderen 
  • Mentale uitglijders zijn als bananenschillen
  • Adhd- leerkrachttechnieken - wat werkt en voor wie?
  • Hoe begeleid je rekenzwakke mbo-studenen? 
  • Interview Koeno Gravemeijer over toekomstgericht reken-wiskundeonderwijs
  • Oorzaak en aanpak van handschriftproblemen 

Door de vraag van enthousiaste leerlingen die graag bijgespijkerd willen worden zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste remedial teacher! Wil je graag kinderen helpen om te groeien én om meer zelfvertrouwen te krijgen in een enthousiast team? Dan is dit dé werkplek voor jou! Wat ga je, in grove lijnen, doen? Het begeleiden van leerlingen in hun schoolse ontwikkeling op de basisschool. Je stelt in samenwerking met ouders, school én de leerling een handelingsplan op. Je helpt en ondersteunt de leerlingen volgens dit plan.

Enkele jaren geleden hebben we intervisie met groepen RT’ers onder de aandacht gebracht. De LBRT hecht grote waarde in “van en met elkaar leren”. Voor het bijwonen van intervisiebijeenkomsten, casuïstiek, artikelen, boeken of nieuwe materialen inbrengen in de groep worden daarom ook accreditatiepunten toegekend.