Wat is remedial teaching?

Uw kind, onze zorg!

Bij sommige kinderen verloopt het leren minder makkelijk dan iedereen verwacht. Aan hun inzet ligt dat meestal niet. Toch lukt het hen maar niet om lezen, spelling, rekenen en/of schrijven goed onder de knie te krijgen. Waarschijnlijk heeft u allang aan uw kind gemerkt dat het niet echt lekker gaat op school, maar hoe ernstig de problemen zijn en welke hulp uw kind nodig heeft, is u misschien niet geheel duidelijk. U gaat op zoek naar passende hulp en vindt die bij een remedial teacher, dé onderwijszorgspecialist.
De remedial teacher zal eerst een grondig pedagogisch-didactisch onderzoek afnemen. Daarna stelt de remedial teacher samen met de leerkracht, eventuele andere deskundigen en u een begeleidingsplan op dat precies bij uw kind past.  Daarbij gaat het om toepassen van gespecialiseeerde technieken, instructieprincipes en benaderingen die uitgaan en gericht zijn op de specifieke ondersteuning die uw kind nodig heeft. 

 

LBRT, een beroepsvereniging van professionele remedial teachers


LBRT staat voor Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers en is een vereniging van bijna 3500 leden die zich gespecialiseerd hebben in de specifieke ondersteuning bij leerproblemen. Zij werken, afhankelijk van hun specialisatie met kinderen uit het basis- of voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, maar ook binnen het MBO. Zij kunnen verbonden zijn aan een school of werken in hun eigen praktijk.
De LBRT garandeert de kwaliteit en deskundigheid van de door haar geregistreerde leden.

Alleen remedial teachers die aan de kwaliteitseisen van de LBRT voldoen, komen in aanmerking voor de LBRT-registratie!

 

Remedial teaching is een specialisme binnen het onderwijs!